Wijsheid en Compassie ontdekken

Inzichtmeditatie retraite

Inzichtsmeditatie biedt ons de mogelijkheid om te leren hoe we ons kunnen openen voor het leven. Op een retraite neem je een stap terug van de drukte van het alledaagse leven. Hoe zou het zijn om jezelf opmerkzaam te bestuderen in alle rust en stilte? Wat kunnen we leren van onszelf door simpelweg stil en aandachtig te zijn?

In deze retraite zal de nadruk liggen op het ontdekken van wijsheid en compassie. Deelnemers ontvangen praktische instructies van de Boeddha om innerlijke rust te vinden. Deze kalmte is belangrijk voor het ontwikkelen van opmerkzaamheid die ons in staat stelt om op een vriendelijke wijze onze ervaring in het huidige moment te observeren. Op deze manier leren we hoe stress ontstaat en hoe tevredenheid gecultiveerd kan worden.

Deze 5 daagse stilte-retraite is open voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van levensbalans. Er zullen lezingen zijn met specifieke suggesties afkomstig van de lessen van de Boeddha. Tevens worden deelnemers begeleid middels groepsgesprekken met Bart. Verder wordt onze oefening ondersteund door voedzaam vegetarisch eten, een bosrijke omgeving en het prachtige meditatiecentrum Bosoord.

Leraren: 
Bart van Melik
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
De retraite kost 365 euro voor een 2-persoonskamer en 405 euro voor een 1-persoonskamer. De begeleiding is op basis van dana. Aan het eind van de retraite kan je aan Bart doneren. Als je graag mee wilt doen, maar de hoogte van de deelnamekosten vormen een belemmering, dan kun je contact opnemen met Hans Gijsen (SIM) 0620233245. Het juiste bedrag overmaken naar IBAN rekeningnummer: IBAN: NL72 TRIO 0338 4690 87 t.n.v. Stichting Inzichts Meditatie te Ezinge onder vermelding: retraite 8-12 juli 2019 Je wordt verzocht daarbij je naam te vermelden wanneer deze niet overeenkomt met de naam van de rekeninghouder. Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst van de betalingen.
Aanvang: 
maandag, 8 juli, 2019
Starttijd: 
Het programma start om 14.00 uur, om 12.30 uur zullen we een gezamenlijk lunchen.
Eind: 
vrijdag, 12 juli, 2019
Eindtijd: 
Het programma eindigt vrijdag om 13.30 uur.
Gebouw: 
Bosoord
Adres: 
Hoofdweg 109
Postcode: 
7371 GE
Plaats: 
Loenen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Riët Aarsse
Telefoon: 
06-45080579

Je kunt je opgeven door onderstaand formulier in te vullen. S.v.p. aangeven of je een 1-persoons of 2-persoonskamer wilt. Je inschrijving is compleet als je de kosten hebt overgemaakt (zie hierboven).

Deze cursus wordt geleid door:
Bart van Melik

Sinds 2009 onderwijst Bart van Melik meditatie met speciale aandacht voor diverse gemeenschappen. Bart woont in New York met zijn vrouw en zoontje. Hij brengt de oefening o.a. naar gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en scholieren op openbare scholen in New York City. Bart is gepassioneerd in het ondersteunen van mensen om nieuwe manieren te vinden om met de stress van het leven om te gaan. Bart is leraar Insight Dialogue , opgeleid door Gregory Kramer. En hij is leraar inzichtmeditatie, opgeleid aan de IMS/Spirit Rock Teacher Training met Joseph Goldstein en Carol Wilson als zijn mentoren.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”