Weekretraites

zaterdag, 22 oktober, 2022 --- donderdag, 27 oktober, 2022
Denekamp
Retraite (5 etmalen)

Terugtrekken uit ons dagelijks leven is een manier om de reis te maken van het hoofd naar het hart. In de stilte verlaten we het hoofdkantoor en kunnen we luisteren naar het hart. Met een milde en open aandacht komen we in contact met het innerlijk leven. De stilte en eenvoud zorgen ervoor dat we met een kalme geest erkennend gewaarzijn kunnen zijn van de stroom van het leven.

Begeleiding: Joost van den Heuvel Rijnders
Contact: joost@inzichtmeditatie.com
woensdag, 26 oktober, 2022 --- woensdag, 2 november, 2022
Naarden
Vertrouwen in wie je werkelijk bent

De retraite omvat zit- en loopmeditatie, dhamma-instructies, dhammavoordrachten, persoonlijke gesprekken, eenvoudige yoga-oefeningen en mantra's zingen.

Je wordt aangeraden je in te schrijven via www.pannananda.nl Daar kun je de uitnodiging met alle informatie en het aanmeldingsformulier dawnloaden.

Begeleiding: Dingeman Boot en Mariëtte Verhoef
Contact: hallo@marietteverhoef.com
woensdag, 26 oktober, 2022 --- maandag, 31 oktober, 2022
Exloërveen
Milde aandacht, metta, binnen en buiten

Tijdens deze stilteretraite cultiveren we milde aandacht en opmerkzaamheid, zowel voor wat binnen als wat buiten je is.
Milde aandacht begint met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart, zonder er iets aan te willen veranderen. Zo oefen je vanuit een welwillende, ontvankelijke houding en verbind je je met de veranderlijke aard van de natuur.

Begeleiding: Chris Grijns en Ria Kea
Contact: info@mindfulwerken.nl
zondag, 13 november, 2022 --- vrijdag, 18 november, 2022
Lent (nabij Nijmegen)
De kracht van metta en vipassana in tijden van onzekerheid

Een stadsretraite geeft ons de mogelijkheid om een deel van de dag gezamenlijk te mediteren, maar ook je dagelijkse werkzaamheden voortzetten in de lijn van metta en mindfulness. Zo kunnen formele en informele meditatie geïntegreerd worden in het dagelijkse leven.
We beoefenen loop- en zitmeditatie, er zijn begeleide zitmeditaties, dhammalezingen, gelegenheid om vragen te stellen en voor...

Begeleiding: Zr. Virañani
Contact: connieverberne@upcmail.nl
maandag, 14 november, 2022 --- zaterdag, 19 november, 2022
Naarden
Vrijheid van het hart

Het is een inmiddels vertrouwde samenwerking tussen SIM en Sangha Metta, de LHBTIQ+ retraite, die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd.

Met deze LHBTIQ+ retraite willen we een ongedwongen en ondersteunende omgeving voor LHBTIQ+ mensen creëren om aandacht (mindfulness), vriendelijkheid en wijsheid te cultiveren door middel van inzichtmeditatie.

Begeleiding: Rae Houseman
Contact: michael.verlouw@gmail.com
vrijdag, 2 december, 2022 --- vrijdag, 9 december, 2022
Steyl (L)
Oefenen op het pad van de Boeddha.

Waarom begint Boeddha zijn aanwijzingen om aandachtig te zijn zo uitgebreid met het lichaam? Omdat we ons ware thuis, lichaam-geest, niet echt kennen. De geest is vaak afwezig en “zwerft“ elders rond. Dat is vragen om ongelukken. Voor we het weten zijn we ergens verstrikt. Daarom oefenen we om steeds de aandacht, de geest, naar het lichaam te brengen. Ervaar hoe het leven zich daar afspeelt....

Begeleiding: Doshin Houtman
Contact: info@inzichtenbevrijding.nl
zaterdag, 3 december, 2022 --- vrijdag, 9 december, 2022
Rotterdam
Sr. Virañani

A city retreat gives you the opportunity to practice intensively during a couple of days, while you sleep at home and have your activities during the day. This helps to integrate the meditation into your daily life.

Begeleiding: Sr. Virañani
Contact: retraite@vipassanarotterdam.nl
zondag, 11 december, 2022 --- vrijdag, 16 december, 2022
Heino
Venerable Ayya Virañani

A village retreat gives you the opportunity to practice intensively during a couple of days, while you sleep at home and have your activities during the day. This helps to integrate the meditation into your daily life.

Begeleiding: Venerable Ayya Virañani
Contact: meditatiegroepheino@gmail.com
zondag, 18 december, 2022 --- vrijdag, 23 december, 2022
Groningen
Metta, ‘cultivating the good’

De stadsretraite geeft je de gelegenheid om een zondag en vijf doordeweekse avonden te mediteren. Je beoefent Metta-meditatie, terwijl je thuis slaapt en overdag je eigen bezigheden hebt. Zo krijg je de mogelijkheid om de formele meditatie te doen en te integreren in je dagelijks leven. Daarom is het aan te bevelen om tijdens deze retraite week geen extra activiteiten te plannen, zodat je zo...

Begeleiding: Zr. Virañani
Contact: aanmelden@vipassana-groningen.nl
dinsdag, 27 december, 2022 --- zaterdag, 31 december, 2022
Denekamp
Retraite

Tijdens deze retraite beoefenen we de kwaliteiten van mindfulness en hartfulness: kijken met zachten ogen. We oefenen in stilte ( begeleide) zit- en loopmeditatie. Verder bestaat het programma uit lichte bewegingsoefeningen, mogelijkheid tot wandelen en lezingen met reflecties over de meditatie en het dagelijks leven.

Begeleiding: Joost van den Heuvel Rijnders
Contact: joost@inzichtmeditatie.com
dinsdag, 27 december, 2022 --- vrijdag, 30 december, 2022
Amsterdam
Metta en Karuna

The theme will be the practice of cultivating metta (benevolence) and karuna (compassion). These heart qualities will be gradually developed, beginning with ourselves as recipients and subsequently opening and expand towards all beings. This retreat is suitable for starting and advanced students.

Begeleiding: Sr. Virañani
Contact: info@amsterdaminzichtmeditatie.nl
donderdag, 27 april, 2023 --- donderdag, 4 mei, 2023
Exloërveen
In verbinding met verandering

Op retraite zijn laat je in verbinding zijn met jezelf, de mensen om je heen en de natuur. In die verbinding spiegelt zich veranderlijkheid: de ervaring verandert steeds, de ander is anders, de natuur spiegelt verandering. En we herkennen verbondenheid, in medemenselijk zijn, in bestaan uit dezelfde elementen als waar de natuur uit is opgebouwd.

Begeleiding: Katleen Janssens en Ank Schravendeel
Contact: welkom@ankschravendeel.nl