Vrouwen die regie nemen

Openen in onvoorwaardelijke liefde en de valkuilen

De Boeddha ondersteunt ons bij de ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid. Onze overtuigingen over onvoorwaardelijke liefde kregen we van onze moeders, vaders en omgeving. Als vrouwen - ook als we ons niet herkennen in een traditioneel vrouwbeeld - kunnen we denken dat we overal en voor iedereen moeten zorgen en geen leiding kunnen nemen.
In deze weekendretraite willen we ons opnieuw openen in onvoorwaardelijke liefde en een vrije ontmoeting aangaan met wat we daarin ervaren.

Begeleider(s): 
Nynke Humalda en Ivet Sevincsoy
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Op Dana basis

Aanvang: 
maandag, 20 november, 2023
Starttijd: 
16.00 uur
Eind: 
donderdag, 23 november, 2023
Eindtijd: 
13.00 uur
Gebouw: 
Internationaal Theosofisch Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Plaats: 
Naarden

Meer informatie

Contact: 
Nynke Humalda
Organisatie: 
Sangha Metta
Deze retraite wordt begeleid door:
Nynke Humalda
Nynke Humalda mediteert sinds 1988, eerst bij Mettavihari, Frits Koster en Jotika Hermsen. Zij is in 2016 benoemd tot leraar. Haar eigen leraren zijn, naast Jotika Hermsen, ook Bhante Sujiva, Henk van Voorst, Bart van Melik en Gregory Kramer. Ze heeft een achtergrond in tekentherapie, is initiatiefnemer van de retraite Leven, Dood en Bevrijding en begeleidt mensen op individuele basis aan de hand van het thema Leven en Sterven. Nynke heeft het vertrouwen dat iedereen kan groeien door met liefdevolle aandacht het eigen proces van denken, voelen en ervaren te volgen. Ook mensen met een stempel, zoals kanker, depressie enz. Nynke verbindt in haar manier van begeleiden rationaliteit met intuïtie. In sommige retraites past zij Insight Dialogue toe. Zij ziet de kracht van het samen ontwaken in dialoog, waardoor de brug naar het dagelijks leven gemakkelijk is te maken. Na haar studie aan de Sociale Academie had Nynke diverse functies in het maatschappelijk werk. Onder meer bij volwasseneneducatie en FIOM (hulpverlening bij ongewenste zwangerschap, seksueel geweld, adoptie). Deelnemers aan retraites ervaren Nynke als betrokken, precies, serieus en eerlijk. Zij weet in de overdracht herkenbare koppelingen te maken tussen de boeddhistische leer en het dagelijks leven. Nynke schuwt het niet om haar eigen kwetsbaarheid onderdeel te maken van haar manier van lesgeven.
Ivet Sevincsoy