Vrede sluiten met je innerlijke criticus

Meditatiedag met Michael Verlouw

Ieder van ons heeft wel van die innerlijke stemmetjes, die voortdurend commentaar leveren. Ze vinden altijd wel iets; van onszelf, van anderen en van situaties. Wanneer we ons niet bewust zijn van die stemmetjes, zullen ze ons leven bepalen en zullen we voortdurend door de bil van één (of meerdere) van hen naar de wereld kijken. Daarom organiseert Vipassana Culemborg een meditatiedag rond het thema 'de innerlijke criticus'.

Begeleider(s): 
Michaël Verlouw
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€10 voor deelname + de mogelijkheid om dana te beoefenen voor de leraar.

Aanvang: 
zondag, 16 oktober, 2022
Starttijd: 
10:00 uur
Eind: 
zondag, 16 oktober, 2022
Eindtijd: 
16:00 uur
Gebouw: 
YogaBalans
Adres: 
Buiten Molenstraat 7
Postcode: 
4101 CJ
Plaats: 
Culemborg

Meer informatie

Contact: 
Mari den Hartog
Telefoon: 
0616544502

Tijdens deze stille meditatiedag zullen we begeleide en stille meditaties afwisselen. De ochtend opent met een korte kennismaking en een begeleide meditatie om te ontspannen en los te laten. Aan het begin van de middag is er
een dhammatalk gevolgd door een begeleide zelfcompassie-meditatie aan de hand van R.A.I.N.

Rond het middaguur is er gelegenheid om even een wandeling te maken of iets te eten in de stad. Wil je niet in de stad lunchen, neem dan je eigen lunch mee. Voor thee wordt gezorgd.

Deze retraite wordt begeleid door:
Michaël Verlouw
Mijn naam is Michaël Verlouw en ik ben meditatieleraar en werkzaam als bedrijfsjurist bij een publieke omroep. Tevens ben ik opgeleid tot psychotherapeut en yogadocent. Na een intensieve zoektocht vond ik eind jaren negentig mijn plek binnen het Theravāda Boeddhisme. Meditatie is mijn manier geworden om thuis te komen in mezelf en in de wereld. Ik heb inmiddels meer dan 25 jaar retraite-ervaring in binnen- en buitenland en studeer sinds 2004 bij het Insight Meditation Society (IMS) en het Barre Center for Buddhist Studies (BCBS), beide in de VS. In 2012 ben ik gecertificeerd voor het BCBS Integrated Study and Practice Program. En tot 2023 als Dhamma leraar verbonden aan Sangha Metta, na daar eerst vijf jaar assistent leraar te zijn geweest. Ik ben als vaste begeleider verbonden aan het platform 30NOW. In februari 2021 ben ik geaccrediteerd voor Mindfulness en Compassie Meditatie-begeleider door Jack Kornfield en Tara Brach. Ik krijg supervisie van Gloria Taraniya Ambrosia en Caroline Jones. (USA) In Nederland is Jotika Hermsen mijn grootste bron van inspiratie. Ik draag de Dhamma met veel plezier en grote liefde over, gericht op de toepassing daarvan in het dagelijkse leven.