Voorjaarsretraite Insight Revolution Sangha

Start het voorjaar met aandacht

We richten ons in deze stilteretraite via zit- en loopmeditatie op de ontwikkeling van belichaamde aandacht. Verder beoefenen we mettameditatie, is er iedere dag een korte lezing en is er gelegenheid tot uitwisseling van ervaringen en het stellen van vragen.

Leraren: 
Bay Hagebeek
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
350 euro (eenpersoonskamer en drie vegetarische maaltijden per dag). Je kunt een lakenpakket huren voor tien euro extra, maar je kunt ook je eigen slaapspullen meenemen.
Aanvang: 
maandag, 16 maart, 2020
Starttijd: 
16:00 uur.
Eind: 
vrijdag, 20 maart, 2020
Eindtijd: 
14:00 uur (na de lunch)
Gebouw: 
Cadzandië
Adres: 
Vierhonderdpolderdijk 10
Postcode: 
4506 HL
Plaats: 
Cadzand

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Bay Hagebeek
Telefoon: 
+31653472836
Organisatie: 
Insight Revolution Sangha

Wij besteden veel aandacht aan de groep als community, waar iedereen zich veilig kan voelen, zichzelf kan zijn en ruimte krijgt om naar eigen vermogen en tempo te groeien. Er is oog voor overeenkomsten én verschillen, geen onderwerp wordt geschuwd en er wordt regelmatig aandacht besteed aan actuele zaken. De meditatiebeoefening wordt op deze manier actief verbonden met het leven in de maatschappij.

De hele retraite is in stilte, behalve de avond van aankomst en de lunch op vrijdag. Deelname is mogelijk voor iedereen met meditatie-ervaring. Dit houdt in dat je regelmatig dertig minuten of langer hebt gemediteerd. Je kunt dit aangegeven op het inschrijfformulier. Verwacht wordt dat je de hele retraite blijft, en niet slechts een gedeelte ervan.

Er zijn voldoende meditatiekussens en bankjes aanwezig, maar als je wilt kan je ook eigen spullen meebrengen.

Deze cursus wordt geleid door:
Bay Hagebeek

Bay Hagebeek (1972) mediteert sinds 2010 en is in de Verenigde Staten opgeleid als meditatiebegeleider door leraren JoAnna Harper en Vinny Ferraro. Bay combineert een eigen meditatiebeoefening (vipassana) met thema’s als authentiek leven, diversiteit, inclusie, gender en omgaan met verslavingen.
Dat krijgt onder andere vorm door te werken als sociaal ondernemer, spreker en sinds 2015 als begeleider van de Insight Revolution Sangha in Nijmegen. Dit is een seculier-boeddhistische meditatiegroep in de theravadatraditie (oude school).