Vipassana winterretraite Deel 2

Waarheid door directe ervaring

Door het op eigen kracht ervaren wat er werkelijk is, ontstaat vertrouwen in het werken met deze methode. Het ‘aan den lijve’ ervaren van de grondkarakteristieken van het bestaan laat geen ruimte voor twijfel. Een intensieve Vipassana retraite met begeleiding op basis van de methode van Mahasi Sayadaw. De winterretraite bestaat uit twee delen: Het eerste deel is een korte retraite van 4 dagen speciaal voor beginners. Dit tweede deel kan goed als zelfstandige retraite gevolgd worden. Het is voor ervaren yogi’s en niet zo ervaren yogi’s. Er wordt met de begeleiding rekening gehouden met de verschillen in vaardigheid en ervaring van de yogi’s.

Leraren: 
Henk van Voorst en Nynke Humalda
Taal: 
NL
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op dana basis. De basiskostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten bedraagt € 65 per overnachting. € 715,-voor de hele retraite, 11 nachten. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wilt geven voor je deelname aan deze retraite. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van dana (vrijwillige gift).
Aanvang: 
zaterdag, 19 januari, 2019
Starttijd: 
16.00 uur, vanaf 14.00 uur inloop.
Eind: 
woensdag, 30 januari, 2019
Eindtijd: 
Na de lunch (13.00 uur)
Gebouw: 
International Theosofisch Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden & Christianne Moussault
Telefoon: 
0641365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha Metta
Deze cursus wordt geleid door:

Henk van Voorst beoefent Vipassana meditatie sinds 1976. Eerst een retraite in Kandubodh (Sri Lanka) met U Seevali thera, (Mahasi). Meteen daarna een 10-daagse retraite met Goenka in Igatpuri (India). In Nederland leerling van de eerwaarde Mettavihari (Mahasi). Onderricht van vele aziatische en westerse leraren. Op dit moment zijn de leraren, Bhante Sujiva, Brother Dassana( beide Mahasi) en Shaila Catherine (Pa Auk en Mahasi). Waarvan Bhante Sujiva de belangrijkste is.

Nynke Humalda

Nynke Humalda (1954) is een lerares die de Dhamma grondig onderzoekt zowel in theorie als in de praktijk van de meditatie. Haar leraren zijn Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Door de keuze van leraar zijn, is de verbinding met Boeddha, Dhamma, Sangha gegroeid. Ze is betrouwbaar, eerlijk en hartelijk. Nynke ’s hart ligt bij retraites in omgaan met lijden en dood. Dit doet ze ook in het dagelijks leven als maatschappelijk werker/tekentherapeut en in het ‘zijn’ met stervenden. Door Insight dialogue is de Dhamma een inter-persoonlijke ervaring geworden met aandacht ook voor diversiteit. Insight dialogue maakt de vormgeving van Vipassana meervoudig