Vipassana Meditatieweekend

Vriendelijkheid : de weg van het hart

Vriendelijkheid werd door de boeddha genoemd als één van de wegen van het hart om te komen tot het opheffen van het lijden.Vriendelijkheid met name naar onszelf is niet altijd een houding die vanzelfsprekend is, daardoor sluiten we onszelf af voor geluk, inzichten, verbinding.
Tijdens dit weekend zijn we op een vriendelijke manier aanwezig bij de verschijnselen die zich voordoen. We gaan onderzoeken hoe we vriendelijkheid kunnen toelaten in onze meditatie en in ons dagelijkse leven.

Leraren: 
Mirjam Schild en Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
195,- euro voor een 1- persoonskamer met wc en douche op de gang. Maaltijden, koffie en thee e.d. en de organisatie is hierbij inbegrepen. Dana: De begeleiders geven de retraite op dana basis. Dana is een donatie na afloop van het weekend en wordt gezien als een oefening in vrijgevigheid.
Aanvang: 
vrijdag, 13 maart, 2020
Starttijd: 
20.00 (aankomst vanaf 19.00)
Eind: 
zondag, 15 maart, 2020
Eindtijd: 
16:00
Gebouw: 
Huize Elisabeth
Adres: 
Gravenallee
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Mirjam Schild

informatie en aanmelden:
Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen aan Mirjam Schild. Je ontvangt dan een aanmeldformulier. Wij willen je vragen deze ingevuld weer terug te mailen
mirjam@swaabenschild.nl

We verzoeken je de kosten over te maken op de rekening van M.Schild NL 37 RABO 0101 774 796 Ovv van je naam en: Retraite Denekamp Maart 2020
Voor verdere vragen over de retraite kun je ook bellen met Mirjam Schild: 06 22547025

We oefenen in stilte, ( begeleide) zit en loopmeditatie. Daarnaast vinder er uitwisselingsgesprekken plaats met de begeleiders. Lichte bewegingsoefeningen zullen ons ondersteunen in het meditatieproces. Dit weekend is met name geschikt voor deelnemers die enige ervaring hebben met vipassana of mindfulness.

Deze cursus wordt geleid door:
Mirjam Schild

Mirjam Schild beoefent sinds begin jaren 2000 vipassana-meditatie. Ze heeft in binnen- en buitenland onder verschillende leraren geoefend en retraites bijgewoond. Samen met Joost van den Heuvel Rijnders begeleidt ze sinds enkele jaren regelmatig weekend-retraites.
www.vipassana-meditatie.nu.
Als psychotherapeut, mindfulness, compassietrainer en meditatiebegeleider staat bij haar het verlichten van het lijden altijd voorop. Haar stijl van begeleiden kenmerkt zich door zachtheid, humor, grote mate van nieuwsgierigheid en zorg voor de aanwezige yogi's.

Joost van den Heuvel Rijnders

Joost van den Heuvel Rijnders begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. In Nederland deed hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren. Na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde bijna drie jaar intensief in Birma en Nepal. In 2017 verscheen zijn boek ‘Terug naar de markt’ (Asoka) over het toepassen van het boeddhisme in het dagelijks leven. Website Joost: www.joost-meditatie.nl