Stilte te midden van de dagelijkse storm

Meditatieweekend SATI Tilburg

NOS: weercode rood, Trump die weer wat twittert, dammen die doorbreken, afschaffen kinderpardon,…… maar ook de dagelijkse stress in ons eigen leven: een niet aflatende stroom aan opwindende prikkels en ervaringen, en de daarbij behorende reacties van anderen en jezelf. En dan de stormen die in je hoofd kunnen razen. Gelukkig is er een methode om daarmee om te gaan: vipassana meditatie. Daarin zin we niet gericht op rust en op het verdwijnen van de storm maar juist op het kijken naar de storm, hoe de storm komt, hoe de storm raast en hoe die ook weer verdwijnt. Op die manier kunnen we in vrede zijn in het midden van de storm zonder ons erdoor te laten meesleuren: stilte temidden van de dagelijkse storm. Dit zullen we via verschillende methodieken samen oefenen tijdens het meditatieweekend van 2019.

Leraren: 
Karin Doms en Hans Gijsen
Taal: 
NL
Kosten: 
De kosten voor deze weekendretraite bedragen 125 euro exclusief dana.
Aanvang: 
vrijdag, 12 april, 2019
Starttijd: 
19:00 uur.
Eind: 
zondag, 14 april, 2019
Eindtijd: 
16:30 uur.
Gebouw: 
Vaste locatie Sati
Adres: 
Poststraat 7a
Postcode: 
5038 DG
Plaats: 
Tilburg

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Peter Heuvelmans
Organisatie: 
Sati Tilburg
E-mailadres: 

Praktische informatie
Kussens en meditatiematerialen zijn voldoende aanwezig bij Sati. Maar uiteraard is het mogelijk om je eigen spullen mee te nemen.
Er is bij Sati (beperkt) gelegenheid voor overnachtingen in een gemeenschappelijke zaal zonder bijkomende kosten. Indien een eigen kamer gewenst of noodzakelijk is, kan een hotelkamer in de omgeving worden geboekt.
Er wordt gezorgd voor voedzame vegetarische maaltijden op zaterdag (ontbijt, warme lunchmaaltijd en soep in de avond) en zondag (ontbijt en lunch).
Iedereen die (enige) ervaring met meditatie heeft kan deelnemen aan het meditatieweekend. De retraite staat open voor maximaal 15 deelnemers.

Deze cursus wordt geleid door:
Karin Doms

Karin Doms (1968) is voorzitter van Sati Tilburg. Zij is sinds 1995 actief als beoefenaar en de laatste jaren ook als begeleider en assistent-leraar in Vipassana meditatie (eerst onder begeleiding van Jotika Hermsen en later Ank Schravendeel). In het dagelijks leven is Karin actief als coach voor bestuurders en als commissaris/toezichthouder bij maatschappelijke organisaties.

Hans Gijsen

Hans Gijsen (1959) is psycholoog en beoefent en bestudeert het boeddhisme sinds 1984, zowel Theravada als Mahayana/Vajrayana. Vipassana meditatie is voor hem de basis. Hans heeft ruime ervaring met yoga en de combinatie yoga en meditatie. Hij faciliteert de receptie van het boeddhisme in het Westen. Sinds november 2011 is hij voorzitter van de SIM (Stichting Inzichts Meditatie).