Retraites en activiteiten

donderdag, 2 april, 2020 --- donderdag, 2 april, 2020
Hertogenbosch

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

DONDERDAG 2 APRIL 2020 begeleidt Zr. Viranani een Metta meditatiedag.
Het beoefenen van deze vorm van meditatie opent het hart en verstilt de geest. Het is een veilig baken te midden van zware stormen.

Zr. Eerwaarde Viranani
donderdag, 2 april, 2020 --- zondag, 5 april, 2020
Wapserveen

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

In deze retraite beoefenen we loop- en zitmeditatie, yoga, mantra’s zingen. Verder is er een persoonlijk gesprek en is er dagelijks een dhammalezing. De retraite is erop gericht om tot versterking van het vertrouwen in het algemeen te komen. Maar er zal bijzondere aandacht besteed worden hoe belangrijk het is vertrouwen te hebben in wie je werkelijk bent om gemakkelijker los te laten wie en wat je niet bent.

Dingeman Boot
zondag, 5 april, 2020 --- zondag, 5 april, 2020
Delft

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Bijzondere meditatiedag met inzicht, verdieping en stilte

Deze dag combineert de kracht van stilte, mindfulness (opmerkzaamheid), inzicht (vipassana) & mildheid (metta). Er wordt onder begeleiding en in stilte gemediteerd volgens een gezamenlijk meditatieprogramma (zit-, loop- en ligmeditatie), ervaringen gedeeld en korte oefeningen gedaan.

Frits Koster en Jetty Heynekamp
zondag, 5 april, 2020 --- zondag, 5 april, 2020
Amsterdam

WORDT VANWEGE CORONA ONLINE GEHOUDEN - meditatieochtend met Doshin Houtman

Boeddha ziet als zijn wonderlijke en buitengewone kwaliteiten dat de gevoelstonen direct gekend worden als ze oprijzen, als ze aanwezig zijn, en als ze verdwijnen, en dat gedachten en voorstellingen direct gekend worden als ze oprijzen, aanwezig zijn, en als ze verdwijnen ( MN124).
Zien wij dat ook als wonderlijke en buitengewone kwaliteiten?

Doshin Houtman
donderdag, 16 april, 2020 --- woensdag, 22 april, 2020
Naarden

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

In deze retraite wordt een simpele en directe methode onderwezen om het natuurlijke vermogen van het hart te versterken en om in goedheid verbinding te maken met anderen. We gaan samen deze metta-kwaliteit onderzoeken.

Eerw. Viranani
vrijdag, 17 april, 2020 --- zondag, 19 april, 2020
Wapserveen (Dr)

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Waarom begint Boeddha zijn aanwijzingen om aandachtig te zijn zo uitgebreid met het lichaam? Omdat we ons ware thuis, lichaam-geest, niet echt kennen. De geest is vaak afwezig en “zwerft“ elders rond. Dat is vragen om ongelukken. Voor we het weten zijn we ergens in verstrikt. Daarom oefenen we om steeds de aandacht, de geest, naar het lichaam te brengen. Ervaar hoe het leven zich daar afspeelt. Leer het kennen en zie wat bijdraagt aan je bevrijding en wat niet.

Doshin Houtman
zondag, 19 april, 2020 --- vrijdag, 24 april, 2020
Denekamp

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS - WELLICHT ONLINE (zie update in beschrijving)

****UPDATE: Deze retraite kan vanwege coronamaatregelen geen doorgang vinden in oorspronkelijke vorm, maar er wordt hard gewerkt om de sangha een (online) alternatief te bieden. Meer informatie volgt. ****

Jake Dartington en John Peacock
donderdag, 23 april, 2020 --- woensdag, 29 april, 2020
Naarden

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Deze vipassana-retraite begint op 23 april en sluit aan op de metta-retraite "Het Openen van het Hart", van 16 tot 22 april in Naarden. Het is mogelijk aan één van beide retraites deel te nemen, maar ook om ze te combineren. Zuster Viranani weet heel goed de verbinding en de overstap te maken tussen metta en vipassana, waardoor de retraite als geheel een aanrader is. Zij geeft met veel enthousiasme les en maakt de traditionele teksten toegankelijk met voorbeelden uit het dagelijks leven.

Zr. Viranani
vrijdag, 24 april, 2020 --- zondag, 26 april, 2020
Een-Weg

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Een meditatieweekend vipassana, gecombineerd met drie dagdelen zingen onder leiding van Cees Leurs. Zingen resoneert van binnen, het verzacht en opent het hart. Dat ondersteunt opmerkzaamheid en geeft toegang tot levendigheid en je verbonden voelen. In dit weekeind onderzoeken we de mogelijkheid om het chanten een deel van onze meditatiebeoefening te laten zijn.

Marije Geurts, Ank Schravendeel en Cees Leur
maandag, 27 april, 2020 --- maandag, 4 mei, 2020
Saint Gauderic

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Wil je diep de stilte in? Op onderzoek uitgaan in jezelf? Vipassana meditatie is hier een uitgelezen methode voor. Vipassana betekent letterlijk: De waarheid zien zoals ze is. Door je te focussen op je ademhaling kun je vervolgens alle fysieke, emotionele, mentale en spirituele verschijnselen die opkomen in je bewustzijn waarnemen. Meer informatie https://terranova.center/agenda/vipassana-meditatieretraite/

Robert Bridgeman en Dingeman Boot
woensdag, 29 april, 2020 --- zondag, 3 mei, 2020
Naarden

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Deze retraite kan aansluitend aan de retraite met Zr.Viranani geboekt worden of voorafgaand aan de ouder worden retraite. Deze retraite is voor gevorderde yogi's. Er wordt volledig zelfstandig gemediteerd. Jotika Hermsen en Inez Roelofs zijn op afroep beschikbaar.

Jotika Hermsen, Inez roelofs
zondag, 3 mei, 2020 --- zaterdag, 9 mei, 2020
Naarden

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Vipassana en Insight Dialogue

Ouder worden slaat barsten in onze illusie dat we de werkelijkheid kunnen toesnijden op onze eigen maat. Onze uitdaging is leren omgaan met de voortdurende verandering die we tegen komen, in lichaam en geest. De vrijheid ontdekken die diep verborgen ligt in acceptatie en de grootsheid ervaren van een leven in toewijding.
We gaan er voor in deze retraite over ouder worden.

Jotika Hermsen, Inez roelofs en Peter Baert
zaterdag, 9 mei, 2020 --- zaterdag, 9 mei, 2020
Vught

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Om wat langer te oefenen in aandacht is een meditatiedag in stilte heel geschikt. Er is een korte kennismaking en een inleiding op de oefening. Na het aandachtig bewegen is er een zitmeditatie met begeleiding. Daarna wisselen zit- en loopmeditaties elkaar af. Er is een dharmatoespraak en we eten onze lunch in aandacht. Gedurende de middag oefenen we ook het bewegen in aandacht. Aan het einde van de dag is er een mogelijkheid om uit te wisselen en vragen te stellen.

Doshin Houtman
zaterdag, 9 mei, 2020 --- zondag, 10 mei, 2020
Nijmegen

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Dit weekend borduurt voort op de vijf vorige weekenden met deze leraren waarin de Brahmavihara’s, de drie karakteristieken, de zeven factoren van ontwaken, embodiment en skillful effort aan bod zijn geweest. Het thema van het weekend zal zijn Dependent Co-arising.
Het gaat om een tweedaagse workshop zonder overnachting. Aanmelden via https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/workshop-dependent-co-arisi...

Christina Feldman en Chris Cullen
zondag, 10 mei, 2020 --- zondag, 17 mei, 2020
Hoorn

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Tijdens deze retraite speelt het contact met de natuur een belangrijke rol in het meditatieproces. We ervaren hoe de natuur onze meditatieleraar kan zijn en hoe in het contact met de natuur ons hart open kan gaan.

Marij Geurts en Dingeman Boot

Pagina's