Ontspannen in het huidige moment

Inzichtmeditatie retraite

Deze retraite is een uitnodiging om te ontspannen in het huidige moment. We oefenen vriendelijke opmerkzaamheid van het lichaam. We ontwikkelen een ontspannen gewaarzijn van alles wat zich in ons kan voordoen.
Deze wijze inzichten helpen ons om met mildheid en compassie te leven met onszelf en de mensen om ons heen.

Leraren: 
Riët Aarsse
Kosten: 
Er zijn 3 tarieven, afhankelijk van wat je kan betalen. 185 - 214 - 249 euro. Zie de website van het klooster:
Aanvang: 
vrijdag, 21 februari, 2020
Starttijd: 
10.30 uur
Eind: 
zondag, 23 februari, 2020
Eindtijd: 
16.00 uur
Gebouw: 
Klooster Huissen
Plaats: 
Huissen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Jan de Ridder
E-mailadres: 

De retraite is voor beginners en gevorderden. Door onszelf te herinneren aan het huidige moment leren we rust en onrust steeds meer te onderscheiden. We hoeven niet te analyseren maar leren patronen zien die ons rust of onrust brengen. We leren te verblijven in een natuurlijk gewaarzijn waarin we inzichten opdoen en onszelf steeds beter leren kennen.
Elke dag is een ritmisch en ontspannen afwisselen van zitmeditatie, loopmeditatie en informele meditatie. Ook zullen we mildheidsmeditatie oefenen. Gedurende het weekend zijn er korte inleidingen, momenten ​van uitwisseling en kun je vragen stellen en je ervaring delen Riët .

Deze cursus wordt geleid door:
Riët Aarsse

Riët begeleidt meditaties (vipassana en metta), korte retraites en cursussen sinds 2012. Riët is gegrepen door de wijsheid van de dhamma, de leer van de Boeddha, en geïnspireerd door de positieve veranderingen die de beoefening teweeg kan brengen in en tussen mensen. Intensieve beoefening in het Oosten en het Westen sinds 2010 en ze bestudeert met veel vreugde de Dhamma bij Oosterse en Westerse leraren. Op haar initiatief is Amsterdam Inzichtmeditatie opgericht (www.amsterdaminzichtmeditatie.nl).