Ontladen en opladen

Vipassana Retraite 27 december – 31 december 15.00 (4 etmalen)
Direct na de kerstdagen zoeken we de stilte op en komen weer bij onszelf. Tijd om te ontladen en het kalenderjaar mindful af te sluiten. Tevens een tijd om te openen voor het hier en nu en met een milde aandacht weer op te laden. We mediteren volgens een schema met stille en begeleide zit- en loopmeditaties, kortere periodes van vrije meditatie, lichte yoga-oefeningen en er is dagelijks een dharma lezing.
This retreat is fully booked!
Begeleider(s): 
Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlandse
Kosten: 
-€ 390,- op basis van een eenpersoonskamer met douche en wc op de kamer -De begeleiding vindt plaats op basis van dana/donatie. Zoals gebruikelijk in de boeddhistische traditie hebben deelnemers aan het einde van de week een mogelijkheid voor het beoefenen van vrijgevigheid. Er zal dan een bakje staan voor het geven van een contant geldbedrag naar eigen keuze. Meer hierover ontvang je in een mail voorafgaand aan de retraite.
Aanvang: 
zondag, 27 december, 2020
Starttijd: 
15:00
Eind: 
donderdag, 31 december, 2020
Eindtijd: 
15:00
Gebouw: 
Franciscushuis (het oude kloostergebouw, naast Huize Elisabeth)
Postcode: 
7531 KJ
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie

Contact: 
Joost van den Heuvel Rijnders
Telefoon: 
06-11318224
Organisatie: 
Joost
De retraite vindt plaats in het Franciscushuis (het oude kloostergebouw, naast Huize Elisabeth) te Denekamp. Dit is een mooi klooster gelegen in Overijssel en zeer geschikt voor retraites. Vipassana- of inzichtmeditatie is een techniek die stamt uit het boeddhisme zoals dat vooral in Zuidoost-Azië veel beoefend wordt. Centraal in deze meditatietechniek staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness, het leren observeren wat er hier en nu gebeurt, zonder direct over te gaan tot het be- of veroordelen of rationeel analyseren van wat waargenomen wordt. Een van de accenten tijdens deze retraite is het ontwikkelen van een receptief gewaarzijn, een open en ontspannen aandacht voor de stroom van indrukken en ervaringen. De bereidheid om te openen voor onszelf zorgt ook voor een betrokkenheid bij de wereld om ons heen. We openen voor het leven, intern en extern. Dit is de paradox van de meditatie: hoe dichter je bij jezelf komt hoe universeler het wordt. De retraite vindt plaats in stilte, de begeleiding zal bestaan uit regelmatige inleidingen met betrekking tot loop –en zitmeditatie en individuele (dagelijkse) uitwisselingsgesprekken. De organisatie van deze retraite is in handen van Joost. Voor wie? De retraite is geschikt voor mediterenden die hun meditatiebeoefening willen verdiepen. Enige ervaring met meditatie is gewenst. Inhoudelijke vragen Inhoudelijke vragen kan je mailen aan: Joost van den Heuvel Rijnders joost@inzichtmeditatie.com Je geeft je door: -Het bijgevoegde aanmeldingsformulier in te vullen: https://docs.google.com/forms/d/1tOh8211GtHcO980-TR5Xk-Y_vPWVc-Lv4120c9VJtj4/edit -Graag wachten op de bevestiging en daarna kan je de betaling in orde maken. -De kosten kan je overmaken op rekeningnummer NL 69 INGB 00065 95748 t.n.v. Joost van den Heuvel Rijnders o.v.v. Retraite december 2020 Informatie Meer informatie over je aanmelding kan verkregen worden bij Joost van den Heuvel Rijnders joost@inzichtmeditatie.com. Ook voor inhoudelijke vragen over de retraite kan je contact zoeken met Joost. Mocht je een factuur willen ontvangen stuur dan een mail met de juiste gegevens naar Joost: joost@inzichtmeditatie.com N.B. Je aanmelding is pas geldig als de betaling en het aanmeldingsformulier binnen zijn. Annulering Bij annulering van de retraite na 1 december 2020 kan de betaling niet teruggevorderd worden tenzij er een wachtlijst is en je plek kan worden opgevuld. Bij bijzondere omstandigheden kan hier, na overleg met Joost, een uitzondering op worden gemaakt.
Deze retraite wordt begeleid door:
Joost van den Heuvel Rijnders
Joost van den Heuvel Rijnders (1975) begon in 1995 met het beoefenen van inzichtmeditatie. In Nederland deed hij vele retraites onder verschillende leraren. Na zijn studie geschiedenis vertrok hij naar Azië en mediteerde bijna 3 jaar intensief in Birma en Nepal. Daar ontving hij onderricht van enkele bekende Birmese leraren waaronder Sayadaw U Pandita. Sinds zijn terugkomst in Nederland begin 2005 begeleidt hij meditatieactiviteiten. Joost is auteur van ‘Terug naar de markt’ (Asoka 2017). Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl Joost maakt deel uit van het collectief van retraitebegeleiders (www.vipassana.nu)
AANMELDEN / CONTACT