Online verdiepingsdag

Omgaan met klimaatverandering

De laatste jaren is het klimaat een steeds meer besproken onderwerp. De onzekerheid over de huidige situatie en wat ons in de toekomst te wachten staat baart ons zorgen. Ook kan er een heel scala aan emoties bij ons opkomen, zoals angst, wanhoop, teleurstelling, onmacht, verdriet en ontwijking. Geconfronteerd worden met zoiets groots kan ons in een staat van apathie brengen.
De Boeddha heeft ons echter handvatten gegeven voor het omgaan met moeilijke
situaties.

Leraren: 
Marjolein Janssen
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Dana (= een vrijwillige bijdrage).
Aanvang: 
zaterdag, 22 februari, 2020
Starttijd: 
10:00
Eind: 
zaterdag, 22 februari, 2020
Eindtijd: 
16:30 uur
Plaats: 
Online (via Zoom)

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Marjolein Janssen
Organisatie: 
Bright Dharma
E-mailadres: 

Tijdens deze online verdiepingsdag gaan we de leringen van de Boeddha toepassen op wat er bij ons opkomt rondom de klimaatverandering. Opmerkzaamheid en compassie kunnen ons hierbij helpen. Ook het leren aangaan van wat er opkomt rondom dit thema in ons leven is belangrijk.

Tijdens deze dag zal er theorie zijn, gaan we samen mediteren en oefeningen doen en is er uitwisseling over onze ervaringen.

De dag is online bij te wonen, via het videochat-programma Zoom. Je kunt dus meedoen vanuit je eigen huis. Als het weer het toelaat zullen we een of twee oefeningen buiten doen. Instructies m.b.t. het gebruik
van Zoom zullen aan de deelnemers worden toegestuurd.

Deze cursus wordt geleid door:
Marjolein Janssen

In 2011 begon Marjolein met vipassana-meditatie. Eerst vanuit een boek van Sharon Salzberg, een half jaar later gevolgd door een introductiecursus. Vrij snel daarna is zij retraites gaan volgen in Nederland en later ook in Myanmar (voormalig Birma) en in de Verenigde Staten.

In Myanmar heeft zij bij eerwaarde Pa Auk Sayadaw en eerwaarde Sayadaw U Tejaniya gemediteerd. Zij is voor een periode ingetreden geweest als boeddhistische non.

In de Verenigde Staten heeft zij onder andere gemediteerd bij Carol Wilson, Andrea Fella en Susie Harrington.

Sinds december 2017 begeleidt zij zowel online als offline meditatieactiviteiten bij Bright Dharma en Amsterdam InzichtMeditatie. Onder andere introductiecursussen, verdiepingscursussen en meditatiedagen.

Marjolein volgt momenteel de opleiding tot “Buddhist Eco-chaplain” in Amerika bij het instituut "Sati Center for Buddhist Studies" (Een Buddhist Eco-chaplain is een boeddhistisch geestelijk verzorgende op het gebied van eco-kwesties.)

“Toen ik in aanraking kwam met de Dharma (de leer van de Boeddha) voelde ik gelijk een diepe verbinding. De wijsheid van de Dharma inspireert mij elke dag en ik voel me dankbaar dat ik daar iets van kan doorgeven via het begeleiden van meditaties.”