Metta: vriendelijkheid van het hart.

Metta

Zondag 8 december is er de gelegenheid om het hart te oefenen om vriendelijk te zijn. Ze biedt bescherming in ons dagelijks leven. Degene die metta beoefenen slapen vredig, worden vredig wakker, hebben vredige dromen. De mensen houden van hen en de engelen houden van hen. De engelen beschermen hen. Vergif wapens en vuur kunnen hen niet deren. Ze hebben een stralend gezicht. Hun geest is sereen. Ze sterven zonder verwarring. En als ze sterven worden ze herboren in hemelse rijken.

Leraren: 
Nynke Humalda
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
€15,- voor de huur van de ruimte en dana voor de begeleiding.
Aanvang: 
zondag, 8 december, 2019
Starttijd: 
10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur
Eind: 
zondag, 8 december, 2019
Eindtijd: 
16.30
Gebouw: 
ATL Leiden
Adres: 
Rijn en Schiekade 16
Postcode: 
2311 AK Leiden
Plaats: 
Leiden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Nynke Humalda
Telefoon: 
+31715769581
Organisatie: 
Vipassana Meditatie Leiden

Het is in stilte. Ik verwacht mensen met meditatie ervaring. We gaan beginnen met metta te geven aan onszelf, dan aan een dierbaar persoon, dan een neutraal persoon en tenslotte een -voor ons- moeilijk persoon. Daardoor wordt de metta steeds meer verdiept en het hart lichter...

Deze cursus wordt geleid door:
Nynke Humalda

Nynke Humalda (1954)is een lerares die de Dhamma grondig onderzoekt zowel in theorie als in de praktijk van de meditatie. Haar leraren zijn Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Door de keuze van leraar zijn, is de verbinding met Boeddha, Dhamma, Sangha gegroeid. Ze is betrouwbaar, eerlijk en hartelijk. Nynke ’s hart ligt bij retraites in omgaan met lijden en dood. Dit doet ze ook in het dagelijks leven als maatschappelijk werker/tekentherapeut en in het ‘zijn’ met stervenden. Door Insight dialogue is de Dhamma een interpersoonlijke ervaring geworden met aandacht voor diversiteit. Insight Dialogue maakt Vipassana compleet.