Meditatieweekend

Onderwerp: 
Komen en gaan zonder vast te klampen
‘Eigenlijk zouden we een stroom moeten zijn, komen zonder het verlangen te blijven, gaan zonder vast te klampen’. Aldus de dichter Kopland. Het zien en openen voor de vergankelijkheid staat centraal in dit weekend en maakt de geest licht en vrij. Naast geleide meditaties op dit thema oefenen we in stilte zit- en loopmeditatie. Verder bestaat het programma uit lichte bewegingsoefeningen, mogelijkheid tot wandelen en een lezing met reflecties over het thema, de meditatie en het dagelijks leven.
Begeleider(s): 
Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
€ 230,- op basis van een eenpersoonskamer met eigen sanitair en 3 vegetarische maaltijden per dag. Begeleiding vindt plaats op basis van een donatie (dana).
Aanvang: 
vrijdag, 5 maart, 2021
Starttijd: 
20.00
Eind: 
zondag, 7 maart, 2021
Eindtijd: 
15:00
Gebouw: 
Franciscushuis (het oude kloostergebouw, naast Huize Elisabeth)
Adres: 
Kroezehorst, 1
Postcode: 
7531KJ
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie

Contact: 
Joost van den heuvel rijnders
Telefoon: 
0611318224
Organisatie: 
Joost
Inschrijving Schrijf je in via dit onderstaande digitale inschrijfformulier (google forms) en na ongeveer een week ontvang je een bevestigingsmail: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchHpJxEnVRUzG3zxjONMjYTNja8rYwtZ5mfmT7ziO1kDhQbw/viewform Na aanmelding ontvang je van mij een bevestigingsmail. Voor inhoudelijke vragen kan je mailen naar Joost van den Heuvel Rijnders: joost@inzichtmeditatie.com Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst en betalingen, geef je zo snel mogelijk op.
Deze retraite wordt begeleid door:
Joost van den Heuvel Rijnders
Sinds 1995 is Joost begonnen met het beoefenen van vipassana (inzicht) meditatie. Hij deed vele retraites in Nederland en na zijn studie verbleef hij meer dan drie jaar in meditatiekloosters in Birma en Nepal. Sinds 2005 begeleidt hij retraites en studiebijeenkomsten. Hij is mede-oprichter van de Stichting Inzichtmeditatie Twente (SIT) en begeidt hier wekelijkse meditatieavonden. Tevens is hij mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Hij is verbonden aan de Dhammaverdiepingscursus en verschillende mindfulness opleidingsinstituten in Nederland en België. Joost is aangesloten bij vipassana.nu, een collectief van retraitebegeleiders. Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl