Meditatiedag met Insight Dialogue

Kennismaken met Insight Dialogue of je beoefening opfrissen.

Wat is 'meditatie in dialoog'? Hoe kun je aandacht toepassen in dialoog met een ander? Hoe kun je daarbij opmerkzaam blijven? Vipassana-meditatie met Insight Dialogue is een boeddhistische oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door meditatie in dialoog. De meditatie in dialoog doen we aan de hand van vragen die voortkomen uit boeddhistische onderwerpen. We oefenen op deze dag aan de hand van contemplaties uit de Satipatthana Sutta.

Begeleider(s): 
Marieke Duijvestijn en Ronald Hochstenbach
Taal: 
nederlands
Kosten: 

€15,00

Aanvang: 
zondag, 13 november, 2022
Starttijd: 
10:30 uur
Eind: 
zondag, 13 november, 2022
Eindtijd: 
16:30 uur
Gebouw: 
Centrum Sangha Inzicht & Bevrijding
Adres: 
Dragonstraat 11-13
Postcode: 
5044 HR
Plaats: 
Tilburg

Meer informatie

Contact: 
Yvonne Molenaar
Telefoon: 
0628042930
Organisatie: 
Sangha Inzicht & Bevrijding

Wij ontlenen veel plezier aan contacten met anderen, maar contacten kunnen ook stress opleveren. Voor Gregory Kramer is dit aanleiding geweest een oefening te ontwikkelen waarbij mindfulness toegepast wordt in dialoog met mede-mediterenden. Bij Insight Dialogue herinneren de begeleider en de mediterenden elkaar eraan om opmerkzaam te blijven. Dit kan de kwaliteit van de opmerkzaamheid en daarmee van de meditatie versterken. De meditatie in dialoog doen we aan de hand van vragen die voortkomen uit boeddhistische onderwerpen. De dialogen worden afgewisseld met periodes van stilte. Ook is er gelegenheid voor zorg voor het lichaam, met eenvoudige bewegingsoefeningen.

Deze retraite wordt begeleid door:
Marieke Duijvestijn
Marieke beoefent sinds 2005 Vipassana-meditatie en daarnaast ook metta-meditatie. Zij volgde retraites bij diverse Vipassana-leraren. Ook volgde zij vele retraites en online programma’s op het gebied van Insight Dialogue. In 2021 is zij erkend als Insight Dialogue leraar. Zij is als meditatiebegeleider verbonden aan het Vipassana meditatiecentrum Groningen en biedt daarnaast online en live activiteiten aan op het gebied van Insight Dialogue. De meditatie in dialoog doen we aan de hand van vragen die voortkomen uit boeddhistische onderwerpen. De dialogen worden afgewisseld met periodes van stilte. Ook is er gelegenheid voor zorg voor het lichaam, met eenvoudige bewegingsoefeningen. E-mail: mariekeD@planet.nl