Meditatiedag

Insight Dialogue

Tijdens deze dag kun je kennismaken met Insight Dialogue of je beoefening opfrissen.
Wat is 'meditatie in dialoog'? Hoe kun je aandacht toepassen in dialoog met een ander? Hoe kun je daarbij opmerkzaam blijven? Vipassana-meditatie met Insight Dialogue is een boeddhistische oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door meditatie in dialoog. Wij ontlenen veel plezier aan contacten met anderen, maar contacten kunnen ook stress opleveren.
Lees verder bij Extra Informatie.

Begeleider(s): 
Marieke Duijvestijn en Ronald Hochstenbach
Taal: 
nederlands
Kosten: 

Deze activiteit is op basis van dana (vrijgevigheid). De dana omvat een gift voor de gemaakte onkosten en een gift voor de begeleiding.

Aanvang: 
zondag, 12 november, 2023
Starttijd: 
10:30 uur | inloop vanaf 10:00 uur
Eind: 
zondag, 12 november, 2023
Eindtijd: 
16:30 uur
Gebouw: 
Centrum Sangha Inzicht & Bevrijding
Plaats: 
Tilburg

Meer informatie

Contact: 
Yvonne Molenaar
Telefoon: 
0628042930
Organisatie: 
Sangha Inzicht & Bevrijding

Voor Gregory Kramer is dit aanleiding geweest een oefening te ontwikkelen waarbij mindfulness toegepast wordt in dialoog met medemediterenden. Bij Insight Dialogue herinneren de begeleider en de mediterenden elkaar eraan om opmerkzaam te blijven. Dit kan de kwaliteit van de opmerkzaamheid en daarmee van de meditatie versterken. De meditatie in dialoog doen we aan de hand van vragen die voortkomen uit boeddhistische onderwerpen. De dialogen worden afgewisseld met periodes van stilte. Ook is er gelegenheid voor zorg voor het lichaam, met eenvoudige bewegingsoefeningen.

We oefenen op deze dag aan de hand van contemplaties uit de Satipatthana Sutta, een van de basis lessen van de Boeddha over opmerkzaamheid. Het thema is vriendelijke aandacht.

Deze retraite wordt begeleid door:
Marieke Duijvestijn