Landelijke SILA retraitedag

Sila in een tijd van omwenteling

Ethiek is een pijler van de beoefening en een voorwaarde voor integer handelen. Met deze retraitedag wil de SIM bijdragen aan de verbondenheid en uitwisseling tussen de lokale vipassana-sangha's in Nederland en België. Het onderwerp is Sila in een tijd van omwenteling.

De dag is bestemd voor alle Nederlandse en Belgische:
· retraitebegeleiders en -organisatoren
· begeleiders en bestuurders/ondersteuners van lokale meditatiegroepen

Begeleider(s): 
Ven. Virañani
Taal: 
Engels en Nederlands
Kosten: 

De bijdrage voor koffie & thee bedragen 6 euro. Dana voor Ayya Virañani welkom.

Aanvang: 
zaterdag, 12 november, 2022
Starttijd: 
10:00 uur
Eind: 
zaterdag, 12 november, 2022
Eindtijd: 
16:00 uur
Gebouw: 
Centrum De Poort
Adres: 
Luijbenstraat 48
Postcode: 
5211 BT
Plaats: 
Den Bosch

Meer informatie

Contact: 
Sila Werkgroep

Er is ook de mogelijkheid om een deel van het programma online bij te wonen. Meer informatie en het programma volgen binnenkort. Geef je vast op hier op want vol is vol. Dat kan via deze link (en dus liever niet via het aanmeldformulier onderaan deze pagina): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJ4oYEfbd5fut-3O92eUoaPTvaX1-I...

Deze retraite wordt begeleid door:
Ven. Virañani
Ven. Virañani begon meditatie te beoefenen in 1979, als wetenschapper en natuurbeschermingsbiologe in Hawai en Nieuw Zeeland. Halverwege de jaren negentig begon ze intensiever te mediteren en in 2003 ontving ze de novicenwijding in de Birmese traditie van Mahasi Sayadaw, waarmee ze begon aan een periode van vier jaar gewijd aan intensieve meditatie. Op Nieuwjaar 2006 ontving zij de permanente inwijding in Birma bij Sayadaw U Pandita, en verblijft nu voornamelijk in het Chanmyay Myaing Meditatiecentrum ten noorden van Yangon. Zij geeft wereldwijd les in liefdevolle-vriendelijkheid en vipassanā meditatie retraites.
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.

Medisch/psychische factoren kunnen de meditatiepraktijk beïnvloeden en vice versa. Als u deze vraag met JA beantwoord zal de organisator hierover contact met u opnemen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”
Tenslotte weet ik dat ik deelneem onder de Algemene Voorwaarden die gelden voor SIM retraites.