Inzichtmeditatie vanuit een ontspannen basis

Weekendretraite Inzichtmeditatie/vipassana

In dit weekend word je uitgenodigd om uit de drukte te stappen en vanuit een ontspannen en vriendelijke basis mindfulness en opmerkzaamheid te oefenen. We zullen ondermeer onderzoeken hoe een ontspannen, vriendelijke houding ons kan helpen met lastige situaties in de meditatie. Geschikt voor beginnende en ervaren mediterenden.

Begeleider(s): 
Riët Aarsse
Taal: 
NL
Kosten: 

De kosten voor een 2-persoonskamer zijn 195 euro, voor een 1-persoonskamer 230 euro. Geef je keuze svp aan in het formulier.
Inschrijving voor deze retraite vindt plaats in volgorde van binnenkomst van het inschrijfbedrag.

Deze prijs is alleen voor onderdak en de maaltijden. De begeleidster biedt deze retraite aan op donatiebasis (dana in het pali). Deelnemers kunnen vrijgevigheid beoefenen. Houd hier svp rekening mee. Dana voorziet in en is nodig voor het levenshoud van de leraren.
Mocht deelname wegens financiën niet haalbaar voor je zijn, neem dan contact op met Nelleke Heinkens, penningmeester@simsara.nl, voor een verzoek tot ondersteuning mogelijk is.

Aanvang: 
vrijdag, 30 september, 2022
Starttijd: 
Om 18.00 uur is er een gezamenlijke lichte avondmaaltijd, om 19.30 uur start het programma.
Eind: 
zondag, 2 oktober, 2022
Eindtijd: 
16.00 uur.
Gebouw: 
Bosoord
Adres: 
Hoofdweg 109
Plaats: 
Loenen

Meer informatie

Contact: 
Sjoerd van der Linden
Deze retraite wordt begeleid door:
Riët Aarsse
Riët's meditatie is grondvest in de klassieke vipassana; ze deed veel retraites in de traditie van Mahasi Sayadaw en in de vormen die daarvan zijn afgeleid, zoals de moderne inzichtmeditatie en mindfulness benaderingen. Ook volgde ze vele lange metta-retraites. Riët is psycholoog, begeleidt mensen op hun levenspad, ze geeft les in boeddhistische psychologie bij een opleidingsinstituut, begeleidt meditatie in meerdere sangha's, is initiator van Amsterdam Inzichtmeditatie en als retraitebegeleider aangesloten bij het collectief vipassana.nu en leraar Insight Dialogue.
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.

Medisch/psychische factoren kunnen de meditatiepraktijk beïnvloeden en vice versa. Als u deze vraag met JA beantwoord zal de organisator hierover contact met u opnemen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”
Tenslotte weet ik dat ik deelneem onder de Algemene Voorwaarden die gelden voor SIM retraites.