Introductiecursus vipassana

Kennismaken met inzichtmeditatie

Drie zondagochtenden bieden Inez Roelofs en Chris van der Velden een kennismakingscursus inzichtmeditatie. De cursus dient als opstap naar de reguliere wekelijkse meditatieavond.

Begeleider(s): 
Inez Roelofs met assistentie van Chris van der Velden
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€75 voor zaadhuur en thee. Begeleiding is op basis van Dana (vrijwillige bijdrage).

Aanvang: 
zondag, 26 september, 2021
Starttijd: 
10:00 uur
Eind: 
zondag, 10 oktober, 2021
Eindtijd: 
13:00 uur
Gebouw: 
Centrum “de Poort”
Adres: 
Luijbenstraat 48
Postcode: 
5211BT
Plaats: 
Den Bosch

Meer informatie

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
0650220848

Drie zondagochtenden van 10.00 tot 13.00 uur. 26/9; 3/10 & 10/10.

Deze retraite wordt begeleid door:
Inez Roelofs
Inez Roelofs beoefent vipassanameditatie sinds 1992, voornamelijk in de lijn van Mahasi Sayadaw. Zij heeft een zeer brede ervaring in de beoefening. Eerst vijftien jaar als retraite-kok en -organisator; groeiend naar assistent leraar en zich zodoende steeds meer bewust van het heilzame verlangen de Dhamma door te geven en een spirituele vriend te zijn. In 2016 is Inez, samen met Nynke Humalda en Simin Abravesh, door Jotika Hermsen en Henk van Voorst benoemd tot leraar. Andere leraren op haar pad zijn Bhante Sujiva en Broeder Dassana voor vipassana. Gregory Kramer, Phillis Hicks en Bart van Melik voor Insight Dialogue. En Ayya Agganyani voor het onderricht in de Abbhidhamma (boeddhistische psychologie). Inez heeft een brede achtergrond in counseling en coaching en heeft een speciale belangstelling voor thema’s als Ouder worden, Vrouwen die de regie nemen en Leven, dood en Bevrijding. Ook haar warme belangstelling voor de Brahmavihara’s komt voort uit haar motto: “Living well the Dhamma”. Door de bril van diversiteit ziet Inez graag de eenheid tussen mensen. Deelnemers aan retraites ervaren Inez als authentiek en recht door zee. Met haar humor weet zij een zekere lichtheid te brengen in de overdracht. Inez komt dicht bij en wordt door velen ervaren als een ware spirituele vriend.
Chris van der Velden
Chris kwam in 2011 in aanraking met vipassanameditatie toen hij de basiscursus volgde bij Inez Roelofs. Sindsdien is het oefenen in opmerkzaamheid deel geworden van zijn dagelijks leven. Belangrijk item in zijn beoefening is de relatie tussen “formele” beoefening, middels meditatie, en opmerkzaam zijn in het leven van alledag. Hij beoefent vipassanameditatie, mettameditatie en insight dialogue. Chris assisteert Inez tijdens meditatiedagen en begeleidt de basiscursus van “vipassana Den Bosch”, en de doorgaande meditatie avond, onder supervisie van Inez.