De vrijheid van vergankelijkheid: Insight Dialogue dag

De vrijheid van vergankelijkheid: Insight Dialogue dag

Deze Insight Dialogue oefendag staat in het teken van veranderlijkheid (anicca). Natuurlijk weten we verstandelijk wel dat dingen veranderen, dat wij veranderen en de mensen om ons heen ook, en dat de wereld verandert. Maar ondanks dat doen we vaak alsof dingen hetzelfde blijven en ontstaat weerstand tegen de veranderingen. Wat is nodig om verandering met vreugde te ontvangen?

Begeleider(s): 
Riët Aarsse en Sjoerd van der Linden
Taal: 
NL
Kosten: 

25 euro voor de vaste kosten van huur etc en vrijgevigheid voor de begeleiders

Aanvang: 
zondag, 23 oktober, 2022
Starttijd: 
10:00 uur
Eind: 
zondag, 23 oktober, 2022
Eindtijd: 
16:30 uur
Gebouw: 
Zencentrum
Adres: 
Binnenkant 39
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie

Contact: 
Riët Aarsse
Organisatie: 
Amsterdam Inzichtmeditatie

Deze dag is voor mensen met ervaring met (inzicht)meditatie, mindfulness, dzochzen, zen of andere meditatie. Ervaring met Insight Dialogue is niet nodig.
Insight Dialogue is een bijzondere vorm van mediteren-in-interactie. Deze vorm heeft als basis het ontwikkelen van meditatieve kwaliteiten, de wijsheid van de lessen van de Boeddha, en het simpele gegeven dat wij relationele wezens zijn en interactie een belangrijk fundament is en kan zijn in het samen ontwaken.
Samen hardop mediteren als oefening, geeft zoveel ruimte om waarachtig aanwezig te zijn, zowel luisterend als sprekend. En dat werkt vaak verbindend. Het geeft vaak veel plezier om in het gedeelde veld van aandacht (bevrijdende) ontdekkingen bij jezelf en met elkaar te doen.
Wees welkom!

Deze retraite wordt begeleid door:
Riët Aarsse
Riët Aarsse begeleidt meditaties (vipassana en metta), korte retraites en cursussen sinds 2012. In 2012 kwam ze in contact met Insight Dialogue (ID) en ontdekte de kracht van het mediteren terwijl je in interactie bent. Ze is aangesloten bij het collectief van retraitebegeleiders vipassana.nu, erkend als leraar Insight Dialogue door de teacher council van de Insight Dialogue community en ze is (mede-)oprichter van Amsterdam Inzichtmeditatie.
Sjoerd van der Linden
Sjoerd van der Linden is meditatiebegeleider en Insight Dialogue facilitator. Hij is mede-begeleider van de Insight Dialogue oefengroep in Amsterdam.