Vipassana Herfst retraite 2

Hoe kan wijsheid helpen om gelukkig te leven?

Dit is een vipassanã retraite. De begeleiders Henk en Peter hebben hun basis in vipassanã in de traditie van Mahasi Sayadaw maar hebben ieder vervolgens verschillende leraren gehad en een eigen traject afgelegd wat ze als leraar verschillend maakt. Samen vullen ze elkaar mooi aan.
Vertrouwen en wijsheid: twee ondersteunende factoren voor het meditatieproces.
Wat is wijsheid volgens de Boeddha en kan wijsheid je helpen om een gelukkig leven te leiden?
We gaan stevig gronden in de realiteit van dít moment en dan exploreren en zuiveren van lichaam en geest.
Een intensieve vipassana retraite met begeleiding op basis van de methode van Mahasi Sayadaw. Deze retraite is onderdeel van de 'Sangha Metta Herfstretraite' maar kan goed als zelfstandige retraite gedaan worden. Het programma is geschikt voor beginners en ervaren yogi’s. Er wordt door de begeleiding rekening gehouden met de verschillen in vaardigheid en ervaring van de yogi's

Leraren: 
Henk van Voorst & Peter Baert
Taal: 
NL
Kosten: 
€ 477
Aanvang: 
dinsdag, 23 oktober, 2018
Starttijd: 
Inloop vanaf 14:00, start 16:00
Eind: 
donderdag, 1 november, 2018
Eindtijd: 
Na het middagmaal, ca 13:00
Gebouw: 
ITC Naarden
Adres: 
Meentweg 9
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden & Christianne Moussault
Telefoon: 
0641365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha Metta
Deze cursus wordt geleid door:
Henk van Voorst

Henk van Voorst beoefent vipassana meditatie sinds 1976. Eerst een retraite in Kandubodha (Sri Lanka) met U Seevali thera, (Mahasi). Meteen daarna een 10-daagse retraite met Goenka in Igatpuri (India). In Nederland leerling van de eerwaarde Mettavihari, (Mahasi).
Onderricht van vele aziatische en westerse leraren. Op dit moment zijn leraren, Bhante Sujiva, brother Dassana (beide Mahasi) en Shaila Catherine (Pa Auk en Mahasi). Waarvan Bhante Sujiva de belangrijkste is

Peter Baert

Peter Baert mediteert al sinds 1982. Zijn voornaamste leraren zijn de eerwaarde Mettavihari en U Vivekananda in Lumbini Nepal geweest. Hij laat zich inspireren door leraren als Jack Kornfield, Joseph Goldstein en Achan Sumedho. Hij heeft vele retraites gedaan waaronder 2 langere van 3 en 4 maanden in Azië. Peter is geregistreerd GZ-psycholoog. Zijn meditatie ervaring en de opleiding tot mindfulness trainer vormen de basis voor het geven van therapie voor mensen met o.a. depressieve- en angstklachten, chronische pijn en slapeloosheid.