Innerlijke stilte in een woelige wereld

Inzichtmeditatie

Social media, email, krant, tv: er komt er veel nieuws op ons af. Hoe kunnen we wijs om gaan met de stromen van informatie?
Hoewel er in de tijd van de Boeddha natuurlijk geen internet was, zijn de inzichten van de Boeddha ook op onze wereld van toepassing. Deze lessen kunnen ons helpen om te leren omgaan met de snel veranderende wereld. Ze helpen ons om contact te maken met onze innerlijke stilte, ook in roerige tijden.

In deze retraite oefenen we opmerkzaamheid van het lichaam en ontwikkelen we een vriendelijk gewaarzijn van wat zich voordoet in onze geest. We leren zien hoe onrust ontstaat, zonder er in meegesleurd te worden. Er ontstaat kalmte en inzicht.
De retraite verloopt in stilte. Elke dag is een ritmisch en ontspannen afwisselen van zitmeditatie, loopmeditatie en informele meditatie. We sluiten elke dag af met vriendelijkheids meditatie. Gedurende de retraite zijn er korte lezingen, momenten van uitwisseling en kunnen vragen worden gesteld.
Inzichtmeditatie is voor iedereen en een bepaalde religieuze of spirituele achtergrond is niet nodig.

Leraren: 
Riët Aarsse
Kosten: 
Er zijn 3 tariefgroepen: 159, 189, 219 euro, excl dana.
Aanvang: 
woensdag, 28 november, 2018
Starttijd: 
10.30
Eind: 
vrijdag, 30 november, 2018
Eindtijd: 
16.00
Gebouw: 
Dominicanen klooster
Adres: 
Stadsdam 1
Postcode: 
6851 AH
Plaats: 
Huissen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Jan de Ridder
E-mailadres: 
Deze cursus wordt geleid door:
Riët Aarsse

Vanaf 2011 verbleef ze ca. halfjaarlijks in Azië voor studie en beoefening van inzicht- en mettameditatie. In Nederland begeleidt ze meditaties in verschillende sangha's en deelt ze haar ervaring en kennis uit de Boeddhistische psychologie. Ze is gegrepen door de wijsheid in de vroeg Boeddhistische teksten en diep geïnspireerd door de heilzame veranderingen die de dhamma teweeg kan brengen in en tussen mensen.