Dhamma Verdiepingscursus

De Dhamma Verdiepingscursus (DVC) is een activiteit van de Stichting Inzichts Meditatie, een non-profit organisatie met als doel het bevorderen en ondersteunen van de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie in Nederland en België. Meer over de DVC...

Docenten

Hieronder kun je wat achtergrondinformatie lezen over de docenten die lesgeven in de Dhamma Verdiepingscursus (DVC).

Marij Geurts
Docent

Marij maakte kennis met het boeddhisme d.m.v. een cursus zenmeditatie in 1986. Zij beoefende een aantal jaren zenmeditatie o.l.v. van Ton Lathouwers. Toen zij in 1998 'bij toeval' de vipassana-meditatie ontdekte, werd ze geïnspireerd door de eenvoud en de verfijndheid van deze methode. Haar eerste retraites volgde Marij bij de Thaise boeddhistische leraar Mettavihari en bij Jotika Hermsen.

Joost van den Heuvel Rijnders
Docent

Joost is in 1995 begonnen met het beoefenen van vipassana meditatie. In Nederland deed hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren. Na zijn studie geschiedenis vertrok hij naar Azië en mediteerde bijna drie jaar intensief in Birma en Nepal. Sinds zijn terugkomst in Nederland begin 2005 begeleidt hij meditatieactiviteiten in onder meer Groningen, Naarden en Enschede.